Mesečni horoskop – Maj 2019

Mesečni horoskop – Maj 2019

2019

Ljubav – Vi ste znak koji ceo život priželjkuje veliku strastvenu ljubavnu priču. Ako ste u zrelim godinama, verovatno ste već doživeli nekoliko nezaboravnih avantura, ali vas ne napušta želja za uzbuđenjima. Ovaj mesec će probuditi nove apetite ili sećanja na nekadašnje ljubavi, ali bilo bi bolje da ništa ne podgrevate jer može da vam se dopadne ukus, a šta ćete tada? Teško je Ovnu da se skrasi, ali sada zaista idu događaji tim redosledom, da nećete znati ni koga ste zvali, ni koga ste sreli, kome ste poslali koju SMS… Uvedite malo reda u svoj ljubavni život, bolje je po vas. Ukoliko ste mladi, niste naivni, iako mnogi to misle. Pokažite svoje zavodničke sposobnosti, jer to umete kada želite. Ako ste jedan od mirnijih predstavnika svog znaka i prilično neprepoznatljivi, moći ćete da prijatno iznenadite nekoga ko od vas očekuje malo vatreniji nastup. To će se dogoditi, najverovatnije sa jednim prilično pasivnim predstavnikom Raka ili Jarca, ili sa malo temperamentnijim Ovnom ili Lavom. Vama i nije važno u kom je znaku rođena osoba koja vam se svidi, već na šta vas motiviše. A vas je lako motivisati, uz tri slatke reči, u pravo vreme odabrane. Znate na koga možete da se oslonite i imate veliko poverenje u onaj mali broj odabranih. Njima možete da poverite sve svoje tajne, umeće da ih čuvaju. Možda će vas pitati zašto se opterećujete nepotrebnim razmišljanjima i daće vam koristan savet kako da rešite emotivnu dilemu. Oni koji spadaju ipak samo u površne poznanike, dobro vam dođu za izlaske i neobavezna druženja.

Posao – Za vas je bolje da pokušate da u ovom mesecu pozavršavate sve poslove jer kasniji razvoj situacija može se prilično loše odraziti na vaš nervni sistem. Zbog sklonosti ka stresu i pokušaja da držite kontrolu nad događajima, možda ćete se nepotrebno trošiti na neke osobe koje ne zaslužuju vašu pažnju, ili na saradnike koji će u saradnji sa vama gledati svoj interes. Ako ste u zrelim godinama, ili ste već stekli dobru reputaciju, predstoji vam veoma dobar period naročito ako ste martovski Ovan. U tom slučaju, srešćete srodnu poslovnu dušu sa kojom ćete moći da napravite dobar i koristan dogovor. Ukoliko tražite posao, ne žalite truda, čak i po cenu da vam se neki posao ne isplati, ili da vam se čini da vam se neće isplatiti, ne brinite, nalazite se na nekoj vrsti velike probe, a ispit ćete položiti. Krajem perioda ćete možda biti potpuno iscrpljeni od velikih napora koje ulažete, ali je veliki i dobitak, posebno ako je u pitanju posao sa strancima. Kod većine predstavnika vašeg znaka, veliki novac će biti u igri, bilo da ga ulažete, dajete na štednju, trošite u vidu kupovine, ili očekujete da vam ga isplate. Nemojte ulaziti ni u kakve mahinacije, čan ni najbezazlenije ni najprivlačnije, jednostavno, otkriće se. Pokušajte da završite svoj interes od saradnika koji pretenduju na nešto što je vaše, to vam je prioritet. Preko nekog drugog Ovna, ma šta da vam je, u rodu ili u nekoj drugoj varijanti, možete naći kompromisno i mudro rešenje. U radnjama se nemojte hvatati za novčanik ili kreditnu karticu kako vam se nešto dopadne.

Zdravlje – Mogući problemi sa grlom. Pazite se opekotina.

Ljubav – Ovo je oduvek bio vaš period u kome se sjajno osećate. Ipak, pazite da ne pravite pogrešne korake kada je ljubavni život u pitanju. Bićete skloni velikim i snažnim osećanjima, ali i prevelikoj potrebi da o svojim osećanjima nekome pričate. To se može ispostaviti da je pogrešan potez, bilo da je u pitanju spontana reakcija na ono što će se dešavati ili rezultat vaše taktike. Početkom perioda često ćete se ponašati previše čudno za vašu okolinu koja je navikla da vas vidi kao manje direktnu osobu. Bićete ipak mnogo spontaniji nego inače. Ovaj mesec može doneti u vaš život nekoga na koga niste računali, a koga ćete upoznati upravo preko posla. Ukoliko ne radite, u toku traženja posla, ili u nekom vašem neposrednom okruženju, nalazi se osoba sa kojom možete doživeti romansu. Žene će biti sklone da se zaljubljuju u starije muškarce ili u veoma ozbiljne, ambiciozne osobe. Moguće je da će vam se svideti neko ko često putuje ili ako vi budete planirali putovanje, ljubav se može dogoditi negde daleko od kuće. Ukoliko ste muškarac, predstoji vam veza sa mladolikom osobom koja je uz to i pričljiva. Verovatno će vam biti zanimljivo sve što priča, jer će se raditi o duhovitoj osobi, rado viđenoj u svakom društvu. Ipak, pripazite se šarma Vage ili Lava koji mogu biti veoma laskavi, ali zapitajte se da li vi imate snage za njih, naročito ako ne budete na njih mogli uvek da računate. toku ovog dela godine uvek ste prilično prilagodljivi i spremni na ustupke.

Posao – Pazite da ne donesete pogrešnu poslovnu odluku. Možete biti motivisani nečim što ćete čuti od osobe u koju imate poverenja. Velika očekivanja u pogledu zarade u okviru posla u koji ste uložili dosta energije, za koji ste bili motivisani, mogu se pretvoriti u manje razočarenje. Budite spremni da brzo reagujete, što inače nije primereno vašem znaku. Sve što treba da završite u radu sa osobom rođenom u znaku Vodolije ili Riba pokušajte da završite do kraja meseca. U prvih desetak dana možete imati utisak da neko pokušava da opstruiše vaše napore, ali nemojte žuriti sa procenom situacije. Može se desiti da napravite pogrešan poslovni potez, na nagovor Vage. Posle tog perioda, bićete veoma aktivni na polju posla, bez ozbira na to da li imate stalno radno mesto ili ste u statusu honorarnog saradnika. Upravo će vam odgovarati neki posao u kome imate veliku slobodu, i da ga oragnizujete kako vam najviše odgovara ili da ga napustite ako ne ispunjava vaša očekivanja. Kreće period povećih ulaganja u posao koji će se isplatiti ako budete spemni da se angažujete ne samo oko finansija, već i oko marketinga. Upravo posao u tom domenu može vam se najviše isplatiti. Pisanje ili rad u medijima doneće vam najverovatnije poveću zaradu. Vi možete da rešite svaki problem, ali možete i da svojom inicijativom krenete u neki privatan posao.

Zdravlje – Pazite se za volanom.

Ljubav – Postavite svoju vezu, brak ili odnos sa partnerom na zdrave osnove i obavite razgovor koji dugo odlažete. Moguće da za to još niste spremni, posebno ako ste žena oklevaćete u strahu da biste mogli čuti nešto što vam ne odgovara. Ishod razgovora zavisiće od znaka u kome je rođena osoba koju volite. Ako se radi o Jarcu a vi ste od majskih Blizanaca, odustanite, kao i ako se radi o aprilskom Ovnu. Bilo bi dobro da pokušate da na posredan način date na znanje partneru šta od njega očekujete, iako on to verovatno veoma dobro zna. Ako ne bude spreman da vam čini ustupke ili ispunjava želje, svi su nagoveštaji da bi neka vrlo atraktivna osoba mogla da uđe u vaš život na mala vrata. Pripazite, mali je korak do toga da ono što treba da bude tajna, lično vi obelodanite. Ukoliko ste slobodni, a pri tom žena, stariji gospodin sa naočarima gleda u vašem pravcu! Vi ćete mu uzvratiti pogled i možda to bude početak nove ljubavne priče. Počećete da malo lakše i bolje komunicirate sa ljudima u okolini. Ako ste mladi, neko će bezuspešno pokušavati da vam da savete koje nećete želeti čak ni da saslušate. Najverovatnije vam predstoje neka nova poznanstva i to sa osobama koje često idu na kraće puteve ili nisu iz vašeg rodnog mesta. Moguće je da ako živite u nekom drugom mestu, upravo preko rođaka upoznate neke interesantne osobe sa kojima ćete ostvariti sjajan kontakt.

Posao – Završite sve preuzete obaveze i situacija počinje da postaje mnogo povoljnija za vas. Kako vama saradnja sa vatrenim znacima mnogo bolje odgovara, i pri tom, ako ste još i od majskih Blizanaca, zaista možete da počnete da sa više lakoće rešavate sve probleme u vezi sa poslom. Bilo bi dobro da pre nego što se upustite u posao sa strancima, dobro razmislite šta valja činiti. Vaši saradnici mogu biti do te mere euforični da će potpuno nepotrebno pokušavati da vam podignu moral, ne shvatajući da gase požar benzinom. Što ste mlađi, to je veća opasnost da napravite lošu procenu. Ipak, naći će se neko, stariji, tamnokos muškarac, može biti reč o osobi od autoriteta, koji će vas u svemu podržati. Ako se bude radilo o podjednako velikom entuzijasti, možda ćete morati vi njega da kontrolišete, umesto on vas. Sjajan period za one koji idu kroz život hladne glave i sa kalkulatorom u ruci. Posla niste imali dovoljno, posebno poslednjih meseci, ili ste radili posao samo novca radi, a vi niste taj tip, morate da budete motivisani. Sada će vam se ukazati prilika da radite ono što volite i pri tom da vas dobro plate.

Zdravlje – Zbog brzine u svemu što ćete raditi moguće da ćete biti skloni povredama.

Ljubav – Ovaj period može značiti zaista ozbiljne promene u ljubavnom životu. Ako ste dugo u braku, to znači prilagođavanje potrebama partnera, ma kako vama to naporno izgledalo. Ako je postao ambiciozniji, podržite ga, u finalu vi ste na velikom dobitku. Ako ste slobodni, jedna vrlo sofisticirana, obrazovana i ambiciozna osoba pokazuje prilično diskretno interesovanje za vas. Niti uzima niti daje, zbog čega ćete povremeno biti na ivici nervnog sloma. Moguće je da iskušava i snagu vašeg nervnog sistema, da vidi šta je čeka ako se odluči da vas ozbiljnije opseda. Nesmotreni ste u pogledu izjava, stvarate osećaj nesigurnosti i možete dobiti poriv da partneru kažete sve što ne treba. Budući da znate da je svako oružje dozvoljeno, ne zaboravite da su reči najuobijite, ali i najmoćnije sredstvo, a vi, kada želite, umete da njima rukujete, i to veoma dobro. Ukoliko ste ženski predstavnik ovog znaka u statusu slobodne, imate veći izbor nego mnogi predstavnici Zodijaka. Sve može da krene kao neobavezno udvaranje, ni manje ni više nego dvojice, prilično različitih po izgledu a moguće sličnih po struci, ili kao nepristojna ponuda. Ako to znači viđanje u tajnosti, na vama je da se odlučite, ali oni neće odustati. Ukoliko ste muški predstavnik ovog znaka nemojte bežati od onih za koje molite Boga da vas sustignu, nego im dopustite da vas osvoje, ili vi krenite u akciju. Više energije uložite u svoj ljubavni život. Pravite selekciju, ali nemojte po svaku cenu ih odbijati. Može se ispostaviti da je neko od njih onaj na koga ste dugo čekali. Ne pristajte na prijateljske varijante u ljubavi.

Posao – Nemojte i dalje ići protiv onih koji su moćniji od vas jer poštenje ili vaše dobre namere, vaši talenti i sposobnosti nisu nešto što oni cene. Malo promenite taktiku, tako da poslovni saradnici mogu da razumeju o čemu pričate. Krenite u napad, ma šta to značilo, ali sigurno energičnije i temperamentnije nego do sada. Kada vam je do nečega stalo umete da primenite sve taktike, ako treba i šarm i ljubaznost i elokventnost. Imaćete osećaj da se dešava nešto sudbinsko po vas. Moguće je da je zaista u pitanju poslovna ponuda na koju ste dugo čekali. Pozitivne energije će vam pomoći da tu šansu ne propustite. Ne obraćajte pažnju na konkurenciju, na priče, i samo idite za svojim ciljem. Pazite se večito nezadovoljne rodbine, rođaka i vama milih i dragih osoba koje, kada osete da ste darežljivi, ne umeju da se zaustave. Neko može da vam se obrati, bilo u vidu slatkorečivog zahteva za pozajmicom koji nećete moći da odbijete ako ne počnete da učite kako se to radi, ili zaista neko može pokušati da vas pokrade. Čuvajte svoje stvari od vrednosti. Da li znate gde ostavljate mobilni?

Zdravlje – Ostavite duvan ili izbegavajte društvo pušača. Oprez na putu.

Ljubav – Ako ikako možete, bolje slušajte ma šta vam partner pričao, samo nemojte vi ništa da mu prigovarate, jer povremeno umete da budete izuzetno neprijatni. Niste toga svesni, a i kada jeste, kao da smatrate da imate na to prava. S druge strane, uvereni ste da partneru pružate mnogo – sebe. Razmislite koji deo svoje ličnosti dajete, koliko nežnosti, ne sažaljevate sebe. Ako ste slobodni, pre ćete doživeti ljubavnu romansu nego ako ste duže u vezi, jer vam je teško da dugo budete fini, morate da budete ono što ste. A često je to teško izdržati. Samo malo promenite nešto u svom ponašanju i partner će vam sve oprostiti. Ako ste muškarac Lav, ovo je mnogo izražajnije, a ako ste Lavica, imate sve šanse da naiđete zaista na mačo tipa koji će igrati na prvu loptu. Drugu neće stići ni da šutne, ili se neće ni potruditi. Pokušajte da se ne oduševljavate svakim ko deluje impozantno. Zagrebite malo ispod površine. Vaš partner je do te mere ambiciozan da niste u stanju da ga pratite. Pokušavate, ali on namećete svoj tempo. Nametaće i dalje i biće sve nervozniji. Nikada kraja njegovoj ambiciji. Isključite se iz te priče i puste ga neka sam rešava svoje probleme. Možda će imati većeg efekta nego da bilo šta činite za njega. Nastupa period intenzivnih druženja sa prijateljima, posebno sa Blizancima i Devicama, Bikovima i Jarčevima, koji će vam ispovedati svoje jade. Vaš nervni sistem puca pred naletom onih koji svraćaju nenajavljeni i remete vam vaše planove. Na kraju popustite i uz njih se lepo opustite. A to vam je i potrebno.

Posao – Ne bi trebalo da se uzbuđujete ako budete imali osećaj da niste baš u svom elementu. Ne brinite, stiže pomoć u vidu razdraganih večito optimističnih i pomalo neurotičnih Blizanaca, ili neke smirene Device. E, tada kreće već malo lakša atmosfera na poslu. Polako osvajate tron koji vam pripada, šta bi drugo Lav nego vrhunski položaj. I oni koji su osvajali Kilimandžaro, ostajali su bez vazduha od napora, ne može sve glatko da ide. Ako ste muškarac, manje gledajte u zgodne koleginice više u posao koji radite. Ako, međutim, tražite posao, zavodite slobodno sve one koje mogu da vam pomognu da ga nađete, jer upravo jedna, moguće sa talasastom kostom, smeđa, naći će vam se pri ruci. Možda će preko svog tate ili šefa da vam nađe nešto makar i privremeno. Mladi Lavovi su ambiciozni, a oni malo stariji, nervozni, ali su i oni ambiciozni. Odgovaraće vam svaki posao u kome se presvlačite, u uniformu, zaštitno odelo, kostim, nije važno. Možete ako ste mladi dobiti i ulogu statiste u nekom kostimiranom komadu ili na filmu. Mnogo toga će se odvijati upravo kao filmskom platnu. U svakom slučaju, nema leba bez motike. Kako deprimirajuće za vas. Onda bar igrajte igre na sreću, može da vam zapadne neka robna nagrada, ili neko nagradno putovanje. U situaciji ste da mislite daj šta daš. Srećom po vas, u vašoj porodici neko je ambiciozan ili ima sreće na lutriji.

Zdravlje – Treba vam malo više odmora.

Ljubav – Za vas je to bio oduvek klizav teren. Sva vaša skromnost dolazi do izražaja u ljubavnom životu, postavljate se previše diskretno i očekujete da druga strana napravi prvi korak. Ako ste muški predstavnik ovog znaka, moraćete da to, ipak, budete vi, jer ste jedan od najvećih džentlmena u celom zodijaku. Nemojte odugovlačiti sa pokušajem da pridobijete naklonost Škorpije, Jarca ili osobe rođene u znaku Riba. Poslovni kontakti za oba pola su podjednaki izazov. Previše ste uzdržanim po pitanju ljubavi. Kako mislite, tako će vam biti. A ušli ste u fazu letargije i ne mislite baš nešto sjajno o sebi. Prepustite se sudbini i događaji će već krenuti onim tokom kojim treba. Ne budite previše oficijelni u kontaktima sa suprotnim polom. Neko ko se bavi umetnošću ili medicinom, već duže čeka li čeka da ga se setite. Znate o kome se radi. Pozovite ga bar telefonom. Možda će to biti početak nečega o čemu ste dugo maštali, ljubavi koju zaslužujete. Ne bi trebalo da sebi dozolite da vas previše opterećuju vaši bližnji, ma sa kakvim problemom da su suočeni. Imate i vi dosta svojih briga o kojima ne pričate nikome.

Posao – Ma šta radili, imaćete osećaj kao da ste na nekoj vojnoj vežbi. Za vas koji volite red, mir, i dobru organizaciju, to je direktni atak na nervni sistem. Ako, nije to loše, jer ćete vrlo brzo shvatiti da takav tempo može da ima svojih prednosti. Shvatićete da i sami možete da budete mnogo efikasniji i mnogo kreativniji. Aktiviraće vam se sve zalihe vaših kreativnih potencijala koje niste još iskoristili. Ne mislite samo na posao, ionako o malo čemu vi odlučujete! Mislite na svoje talente, na svoje želje, ma čime da se bavite, ima još mnogo toga što će tek doći do izražaja. Previše ste skromni i kao da vam je potrebna potvrda drugih koliko vredite. A to najbolje znate vi sami. Odlučite se za akciju i događaji će početi da se odvijaju povoljno po vas. Strani jezici vam idu od ruke i sve što ima veze sa inostranstvom vam donosi dosta finansijske koristi i moguće, nova poznanstva. Dobro ćete sarađivati sa Bikovima, Blizancima, Jarčevima, koji vas previše opterećuju, i Škorpijama, koje znaju tačno koliko vredite. Ako imate rođake u inostranstvu, setiće vas se nekim povodom, ili će preko nekih zajedničkih prijatelja da vam pošalju možda baš novac. Bilo bi dobro da pod uticajem nekog vatrenog znaka, posebno Ovna, ne ulazite ni u kakve kreditne aranžmane, pitanje je da li ćete biti u stanju da isplaćujete rate kada počnu da pristižu.

Zdravlje – Pazite na leđa.

Ljubav – Vage će često erotsku privlačnost da poistovete sa ljubavlju ili će ljubavna veza da počne kao strastvena avantura. Sva čula će da vam se probude pri pogledu na nekoga ko je vaš tip sto odsto. Ako se bude radilo o osobi koja se bavi sličnim poslom kojim se bavite vi, ili ako ga upoznate preko radnog mesta, cela čaršija će da bruji o vama dvoma. Problem može nastati ako se bude radilo o nekome koga ste odavno poznavali kao porodičnog prijatelja, u međuvremenu izašao je iz veze ili braka, i ponovo se pojavio u vašem životu u slobodnom izdanju. Da, ali bivši partner je za petama, jer ste mu uvek bili trn u oku, i eto dobre španske serije, sa najverovatnije hepiendom. Ima li išta lepšte nego zakazati venčanje. Ako razmišljate o tako nečem, a u vezi ste duže od tri godine, učinite to prvih dana u mesecu, bićete srećni u braku. Ukoliko ste slobodni, tamnokosa, ozbiljna osoba, moguće da nosi naočare ili se bavi nekim intelektualnim poslom, pokazivaće vrlo diskreno interesovanje za vas. Ako ga malo ne animirate ili ne pokušate da unesete optimizam u njegov život, za čim on žudi, ništa od veze. Drugi potencijalni kandidat je sušta suprotnost. Veseo, bučan, mladolik, sportski tip. Najverovatnije ćete se odlučiti za drugu varijantu dok ne shvatite da se radi o velikoj dozi egocentrizma i narcisoidnosti. Intelektualan tip i dalje će vas verno čekati da ga se setite. Vi ste već poduži period neko ko stalno popušta i nikada niko da vas primeti ili da vas pita kako vam je. Zbog vašeg glamuroznog izgleda, okolina misli da vam je uvek drobro i kada ste umorni i kada nemate dovoljno novca, jer vi se nikada ne žalite. Pokušajte da što više boravite van doma.

Posao – Vaš znak je jedan od onih koji će sigurno profitirati u ovom periodu, naročito ako budete imali dovoljno strpljenja za kolege od kojih očekujete podršku. Jedan od njih je najverovatnije ambiciozni Ovan, kome ste upravo vi potrebni da bi napredovao u poslu. Ako ne budete dovoljno spremni da se prilagodite njegovom tempu, pazite, preteći će vas u svemu, i čak vam može ukrasti ideje. Samo vam još to treba. Kao znak poznati ste po fer igri, ali malo ko zna da ste osvetoljubivi. A malo vam treba pa da vas upravo Ovan ili Lav izvedu iz takta i da počnete da ih postavljate na mesto koje im pripada. Krećete u jedan sjajan period, i mnogo toga će zavisiti od vašeg umeća da pregoravarate i ugovarate. Doći će i te kako do nadmudrivanja između vas i vaših saradnika. Čuvajte se Bika, jer su veoma spretni po pitanju novca, mnogo praktičniji od vas. Osoba rođena u znaku Blizanaca ili Raka može da se seti vas, ili razgovora koji je vodila sa vama još krajem prošle godine ili početkom ove. Slede izdaci, što planirani, što neplanirani. Nerviranje vam neće pomoći. Već imate u planu na šta sve treba da potrošite popriličnu sumu novca i pokušavate da nekako skratite spisak nepotrebnih stvari. Ali Vagi je sve potrebno, posebno kada su u pitanju garderoba, imidž. I muškarci i žene će u ovom periodu davati dosta novca na frizere, kozmetičare, teretane, solarijume.

Zdravlje – Pripazite grlo.

Ljubav – Vi ste neko koga najviše zovu, kome se najviše udvaraju, tako da ne morate mnogo ni da se trudite, zrelo voće vam samo pada u krilo. Ako ste muškarac rođen u ovom znaku, u nešto ste povoljnijoj poziciji od pripadnica lepšeg pola, jer će one morati da se malo više potrude da bi osvojile one koji im se dopadaju. Ipak, ma kako neko bude odolevao vašim upornim zvanjima telefonom ili ne bude odgovarao na vaše SMS, znajte da je to samo taktika. Jedva čeka da vas sretne, a tada dolazi do izražaja snaga vašeg pogleda, jer je Škorpiji prodoran, a tajanstven pogled najjače oružje. Moguća je veza sa osobom koja je prisutna u javnosti, ako pri tom i vaš posao ima veze sa javnošću, udvaraće vam se najmanje dve osobe istovremeno. Bik postaje sve svesniji vaših čari, , i Devica i dalje uzdišu za vama. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, bilo bi najbolje da planirate zajednički put sa partnerom, a ako ste slobodni, idite na mesta gde se okuplja svet sa estrade, umetnici, ili oni koji se bave sličnim hobijem vašem. Poznanstvo je zagarantovno. Veliki ste autoritet za vaše bližnje i kada ništa ne činite i ništa ne komentarišete. I kada se ne slažu sa vama, nakon što bolje razmisle, shvatiće da ste u pravu. Predstoje pozitivne promene u domu, posebno osobama koje su u zrelim godinama i koje imaju decu. Mlade Škorpije mogu poželeti da stupe u brak, i odmah će zajednički rešavati pitanje stambenog prostora. Vi možda priželjkujete više druženja sa malo vatrenijim znacima, poput Ovna ili Lava, ali oni su tako različiti od vas, a pri tom nisu spremi da prihvate vaše savete. Sa njima, samo retko i ne predugo, jer, inače, odmah dođe do konflikta.

Posao – Odličan period za sklapanje poslova naročito iz domena privatnog biznisa. Volite proleće i sjajno se osećate, spremni ste na nove poslovne izazove. Moguće je proširenje saradnje sa saradnicima koji imaju kontakte sa inostranstvom. Upravo ovo je dobar period da obavite sve potrebne dogovore, pribavite vize i sklopite poslove. Čuvajte se provokativnih žena, ma kog pola da ste, želeće da vas u nečemu nadmudre. Nekako ste uspevali da držite tempo, za razliku od mnogih drugih znakova, tako da bi trebalo da vidite rezultate svojih napora. Ipak, sa Ovnom i Lavom budite oprezni u saradnji, a i dalje su vam najodaniji saradnici u znaku Bika, Device, Jarca i Riba. Moguć je uspeh na internacionalnom planu, posebno ako se bavite umetnošću ili sportom. Vaš znak je jedan od najupornijih u vezi sa ostvarenjem velike zarade, i najsposobniji. Ma kako delovali opušteno, iza svega što steknete stoji veliki rad, a često i sreća. Dobici su na vidiku, i to poveći.

Zdravlje – Izbegavajte društvo pušača, i pazite se u saobraćaju.

Ljubav – Ovaj mesec donosi vam ljubavne izazove. Počinje pravo burno proleće, puno različitih dešavanja na svim poljima, uključujući i ljubavno. Kako ste skloni paralelnim vezama, dobro pazite šta radite, s kim i gde. Najverovatnija lokacija vaših ljubavnih doživljaja biće službeni put, fakultet, visokoškolske ustanove i u stvari sve što će vam se dešavati na polju ljubavi predstavićete kao saradnju sa kolegom ili koleginicom. Još pri tom ako se bavite poslom zbog čega morate da često komunicirate sa dosta sveta, da idete na prijeme, na razne konferencije, eto povoda da vaš stalni partner, ako ga imate, bude na ivici nervnog sloma. Vi često skrivate istinu, ali se do te mere ne snalazite u sopstvenim pričama, da vas svi lako razotkriju. Zato pazite šta radite. Oni verni primerci Strelca biće na probi, proleće svima udari u glavu, naročito vatrenim znacima. Najverovatnije će vas opsedati osoba rođena u znaku Blizanaca ili koja stanuje blizu vaše kuće ili često svraća na vaše radno mesto. Neće vam u ovom periodu biti dosadno, to je sigurno. Intimno biste voleli da ste negde blizu reke ili bar sa pogledaom na reku. U ovom periodu, mogući su ipak samo razgovori na tu temu, ali ne i realizacija iste. Imate mnogo šarmantnih, duhovitih i simpatičnih prijatelja koji će biti pravo rame za plakanje u momentima ljubavnog očaja. Imate na koga da se oslonite.

Posao – Ako vam ne pođe za rukom da ostvarite svoje poslovne planove, budite oprezni, moguće su zamke na svakom koraku, što u vidu bankarskog službenika koji nudi ‘sjajne’ uslove za uzimanje kredita, do kolega koje će vas nagovarati na zajednički biznis. Odolite svim iskušenjima i sačekajte malo. Strpljivi pobeđuju, to pravilo znate, i pored toga ga ne primenjujete u svom životu. Kako kada vas mame nove ponude. Što su naizgled povoljnije, to je veća zamka za vas. Budite svoj gazda, pravilo koje važi za vas, je ma kako izgledali kao dobrica, vi ste popriličan namćor kada kola krenu nizbrdo, a to se dogodi kada izađete iz njih da pogledate krajolik, a ne povučete ručnu. Sada je momenat za to. Vozite dalje, pravilo u ovom mesecu, i to drugom brzinom. Moguća su razne vrste podmetanja, od onih u koje verujete i one u koje ne verujete. Gledajte šta potpisujete i ko vam nudi na potpis, čuvajte se i neprijatelja i prijatelja. Vi ste takođe jedan od onih znakova koji voli novac, a i ko ne voli, i koji voli da rizikuje. Vas zaista i hoće novac, niste škrtica, ne umete da ga sačuvate, vama prolazi kroz ruke i uvek ga imate dovoljno, a osećate se kao siromah. Boem u duši, uvek ostavljate utisak da imate više nego što je to slučaj.

Zdravlje – Pazite na ishranu.

JARAC

Ljubav – Dobru ljubavnu priču može da napiše samo Jarac, ali on to neće jer se stidi. Svesni ste da su emocije te vrste nešto najdragocenije i niste radi da sa vama čaršija ispira usta. Zato ste i diskretni, ali sledi vrlo strastven susret sa osobom u uniformi. Šta god da je, lekar, teniser, farmaceut, milicioner, zavešće vas i to na vašem ili njegovom radnom mestu. Pre na njegovom. Što znači, dok se pogrešno parkirate, pogledajte dobro ko vam piše kaznu, ili ko vas gleda preko šaltera banke u kojoj nose uniformu. Vrlo lepa ljubav je na vidiku. Problem može da nastane ako krenete u dubinsku analizu svojih emocija, odmah ćete naći sve moguće propuste u svojim postupcima i uobraziti da vas onaj koji vam se dopada ne primećuje. Naprotiv, ne samo da vas primećuje, nego je voljan i da vam ugađa. Restorani, negde u šumovitim predelima, ili posećivanje sportskih terena, može biti pravi ambijent i za susrete i za izlaske sa osobom koja vam je draga. Kreće period preporoda i renesanse. Nemojte obećavati ono što nećete učiniti. Dobar odnos imate i sa Bikovima, Devicama i drugim Jarčevima.

Posao – Vaš znak, sklon razmišljanju o prošlosti, od početka godine je bio usmeren na lične ambicije. Povremeno ste se osećali kao da ste na odsluženju kazne, a ne na radnom mestu. Polako počinjete da sve, a naročito svakoga, postavljate na svoje mesto. Ovog puta i bez neke veće potrebe za ljutitim reakcijama, naprotiv. Imaćete veliko razumevanje za one koji su vam se zamerili. Onaj deo vaše samarićanske duše činiće vas prilično letargičnim, zbog čega možete propustiti i poneku dobru poslovnu šansu. Pazite se dobro. Ovan i Lav samo motre na vaše poteze i pokušavaju da uvek idu korak ispred vas. Možda povremeno i uspeju u tome, ali vi se ne date, spori ste, ali dostižni. Ako dobijete poriv za umetničkim izražavanjem ili ste umetnik, sportista, bilo ko u okviru posla mora da pokaže takmičarski duh, bićete visoko na lestvici, možda čak i pobednik. Moralni svakako. Podržavaju vas Škoropija, Bik, Devica i poneki Strelac. Vaga je dobra kao savetodavac, a Blizance izbegavajte, pomalo su površni. Ko bi rekao da vi, konzervativni i naizgled najskromniji znak horoskopa, krišom posećujete kladionice i uz neki tajni ritual popunjavate loto. Vas hoće sreća i možete biti na povećem dobitku. Samo neka vam se smeju, šaljite razne nalepnice, kupone, sve što vam dođe pod ruku, dobitak sledi. Iz redovnog posla, ne toliko, ali iz honorarnih, i poveći.

Zdravlje – Uzimajte prirodne preparate.

VODOLIJA

Ljubav – Možete biti na sedmom nebu. Pre nego što se to dogodi, raščistite sa sobom, šta želite, ne od sebe, jer to nikada niste načisto, već od partnera. Oko vas se vrzmaju raznorazne sumnjive osobe koje bi da vam ukradu srce. A vi ga tako rado dajete mnogima, da nije čudno ako povremeno zaista dobijete i manji napad aritmije, jer ste u stanju da u zaljubljenosti ne znate ni šta radite ni koje je doba dana, niti jedete niti spavate. Strastvena, temperamentna i veoma seksepilna osoba, biće lovac na vašu dušu, jer će je više interesovati šta mislite, šta osećate, a vas će više interesovati obline njenog tela. Ako ste muškarac, potpuno vas može opčiniti izuzetno jaka ličnost koja pri tom izgleda fenomenalno. A neka druga, čeka da je primetite. Ukoliko ste žena, rođena u ovom znaku, pomalo ste brljivi, u stvari malo više, ali ste se verovatno na vreme uvukli pod kožu nekome ko vam sve prašta, i vaše izlaske i vaše dolaske u ranu zoru i vaš temperament. U stvari, bilo bi najbolje da po sistemu – sličan se sličnom raduje budete u vezi takođe s nekom Vodolijom. Pa ko preživi pričaće. Ako ste u braku, odličan je period za porodičnu harmoniju, naravno pod vašiim uslovima. Mnogo ste bolji nego što mnogi misle, ali jednostavno od vašeg temperamenta, raznoraznih aktivnosti i želja da svugde stignete, ne stignu da sagledaju najbolji deo vaše prirode. Najverovatnije ćete vaše bližnje obradovati nekim poklonom ili, još bolje, svojim prisustvom u domu. Vaš najveći problem su odnosi sa prijateljima, jer sebi dopuštate da vam dosađuju oni koji vas energetski iscrpljuju, a nemate poverenja u one koji su vam iskreno naklonjeni. Trebalo bi da budete mnogo realniji u pogledu toga ko vam šta misli.

Posao – Nalazite se u periodu u kome biste mogli započeti neki nov posao, najverovatnije u privatnoj režiji. Ukoliko do sada nemate svoju firmu, verovatno maštate o njoj, ma o kakvom poslu da se radi, samo da ne zavisite od drugih. Vaša kreativnost dolazi do punog izražaja upravo u ovom periodu godine. Možete biti sigurni da ćete naići na one koji će vam se rado pridružiti u tom poslu. Ipak, pazite se, bilo bi dobro da svaki posao koji ima veze sa strancima treba što pre da započnete, ili privedete kraju. Vaše revolucionarne ideje neće biti baš rado prihvaćene od mnogih, čak možete doći u prilično neprijatnu situaciju zbog potrebe da napravite veliki zaokret u svojoj karijeri. Možda nije loše da malo pustite druge da vode vas, umesto obrnuto. Možete dobiti sjajnu ponudu od Ovna, koji će vam biti veoma lojalan, ali vas može povremeno izbacivati iz takta. Ipak, ako iko ume s njim da izađe nakraj, to je Vodolija. Možda ne bi bilo loše da nešto od njega i naučite, isplatiće vam se. Ako tražite posao, čeka vas uniforma, ma šta to značilo, najverovatnije će neki rođak koji ima veze sa vojskom ili uniformisanim licima da potegne svoje veze da vas zaposli. Nemojte biti lenji ili sumnjičavi u pogledu mogućnosti da dobijete nešto na lutriji. I vaš znak spada u one koji imaju realne šanse da u ovom periodu sjajno prođu na lutriji. Moguće je čak da dobijete neku nekretninu putem nasledstva.

Zdravlje – Uzimajte biljne čajeve.

RIBE

Ljubav – Ako ste ženski predstavnik znaka, sviđaju vam se muževni tipovi, poput Ovna, Lava i Škorpije. I Jarac može da dođe u obzir, ali ne i nestabilna Vodolija. Upravo neko najsličniji ovom znaku, buntovan, nestalan i veoma šarmantan, može vas zaintrigirati. Dobro se pazite, sopstvena priroda vam je najveći neprijatelj. Kao da ne umete da kažete ne. Popuštate i kada je potrebno i kada nije. A neće biti, jer će se naći Strelac, Lav ili Ovan koji će se i te kako potruditi da vas usreći. I, naravno, Škorpija, koja je spora, ali dostižna. Ako ste muškarac rođen u ovom znaku, osim što ne volite to da priznate, sviđaju vam se prefinjene, ali jake žene. Ne stidite se svog znaka, mnogi veliki muškarci su rođeni u znaku Riba. Ali, ipak, vaš glavni adut je smisao za humor, osećajnost i dobrota. Jarac ili Lav umeće da prepoznaju vaše prave kvalitete u vidu trpeljivosti, jer kako inače s njima izaći nakraj, osim ako im se konstantno ne gleda kroz prste. Pomalo ste lenji da se družite s prijateljima i zbog toga ne koristite sve mogućnosti koje su pred vama kada je društveni život u pitanju. Ma kog pola da ste, ostvarićete lepo prijateljstvo s Lavom ili Ovnom, i dopašće vam se upravo to što je potpuno različit od vas. Jarcu ćete poveravati tajne, a Škorpija će vam pomoći da rešite neke poslovne dileme. Devica će vam davati savete u vezi sa ljubavnim životom koje nećete ozbiljno shvatati. Šteta po vas.

Posao – Bilo bi dobro da iskoristite povoljne okolnosti u vezi sa poslom, jer tada kreće za vas nešto naporniji period. Odnosi na poslu će vam mnogo teže padati. Čuvajte se previše temperamentne reakcije na sve što se tiče vašeg radnog mesta, kolega sa kojima ne možete da nađete zajednički jezik i onih koji će želeti da vam nametnu svoj sistem vrednosti. Neko ko vam je obećavao novo radno mesto ili uvećanje prihoda, najverovatnije neće moći da održi obećanje, ali će neko drugi, na koga možda niste ni računali, pokušati da reši vaš problem. Ukoliko se radi o nekim novim poslovima, najverovatnije da će biti i pokušaja povlačenja nekih poteza mimo vašeg znanja, a za vaše dobro. Zaštićeniji ste nego što mislite, jer postoji osoba koja vas izuzetno ceni. Ako imate smisla za umetnost, naglašenu kreativnu crtu, tebalo bi da je iskoristite, čak su sjajne mogućnosti za privatan biznis. Finansije vam se drastično poboljšaju, i, najverovatnije, će se to i i u ovom periodu dogoditi. Budite sigurni da će vam se neko naći pri ruci u vezi sa vrlo važnim savetom koji vam je potreban da biste stabilizovali svoje finansijsko stanje. Možete se nadati dobicima u igrama na sreću, moguće je i neko nagradno putovanje.

Vaši tajni planovi i maštanja o inostranstvu mogu se realizovati, ali ne u ovom periodu, možda eventualno odete na neki kraći put. Sve što ulažete u sebe sada isplatiće vam se kasnije, najverovatnije do početka iduće godine. Utirete put ka nečemu što je vaš veliki san, a sve neprijatnosti sa kojima budete suočeni biće samo malo iskušnje na putu ka uspehu.

Zdravlje – Meditirajte i opustite se u prirodi.

izvor: conopljanews


Related posts